söndag 23 november 2014

2009 Gabrio Bini Serragghia Bianco


"Då förstod jag att den Overnoyinspirerade arkitekten hade funnit lyckan på vulkanö och kunde ge ut poesi på flaska."

Jag skulle alldeles säkert vara en rätt usel deltagare i "På Minuten" med Ingvar Storm. Men fick jag chansen att pladdra på med ovanstående ämne i fokus så skulle jag banne mig komma halvvägs. Möjligtvis bli avbruten efter att ha upprepat ordet magisk. För det här är magiskt. Skörden plockas för hand och musten jäser tillsammans med skalen i nedgrävda amforor. Biodynamiskt och utan tillsatt svavel. 100% Zibibbo

En försiktig nos för genast tankarna till Occhipintis SP68 Bianco. Zibibboporr är ordet. Otrolig doftupplevelse som gör att venerna sprätter till. Massvis av gul oemotståndlig frukt och något citronaktigt rengöringsmedel (fast bra) som jag även hittar i SP68. Allt är så aromatiskt förfinat med fläderblom och tropiska frukter i symbios. Det mesta är på plats. Det är tryck i mineralerna och eftersmaken vill aldrig riktigt dö ut. Att det pajar efter en natt i kylen är en petitess. För det här vill man sluka direkt.