söndag 23 november 2014

2009 Gabrio Bini Serragghia Bianco


"Då förstod jag att den Overnoyinspirerade arkitekten hade funnit lyckan på vulkanö och kunde ge ut poesi på flaska."

Jag skulle alldeles säkert vara en rätt usel deltagare i "På Minuten" med Ingvar Storm. Men fick jag chansen att pladdra på med ovanstående ämne i fokus så skulle jag banne mig komma halvvägs. Möjligtvis bli avbruten efter att ha upprepat ordet magisk. För det här är magiskt. Skörden plockas för hand och musten jäser tillsammans med skalen i nedgrävda amforor. Biodynamiskt och utan tillsatt svavel. 100% Zibibbo

En försiktig nos för genast tankarna till Occhipintis SP68 Bianco. Zibibboporr är ordet. Otrolig doftupplevelse som gör att venerna sprätter till. Massvis av gul oemotståndlig frukt och något citronaktigt rengöringsmedel (fast bra) som jag även hittar i SP68. Allt är så aromatiskt förfinat med fläderblom och tropiska frukter i symbios. Det mesta är på plats. Det är tryck i mineralerna och eftersmaken vill aldrig riktigt dö ut. Att det pajar efter en natt i kylen är en petitess. För det här vill man sluka direkt. 9 kommentarer:

 1. Låter väldigt spännande! Var hittar man sånt här?

  /J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beställde mina från Gourmetitaly.com. Gratis frakt över 200 euro. Vet inte hur proveniensen är då dom verkar sälja mestadels mat. Men det jag har druckit har varit bra. Annars så ser Vin & Natur ut att ha grejerna. Då en annan årgång.

   Radera
  2. Oj, inget vardagsplonk direkt. Går ju snabbt att komma upp i gratis frakt iaf. :-)

   Radera
 2. Skumt att det kajkar ur efter en natt. Kan det vara just kylen som är problemet. Jag har råkat kyla ett par Radikon-viner, både öppnade o oöppnade, med katastrofalt resultat. Öppnade i rumstemperatur har de klarat flera dagar utan problem. Hursomhelst låter det som ett superintressant vin.

  SvaraRadera
 3. Det hade drag åt diskvatten dag två. Stod i 15 grader över natten. Men det var väldigt lite i flaskan, så kanske en orättvis nattlagring mot vinet.

  SvaraRadera
 4. Väldigt intressant det där med Radikon må jag säga. Speciellt om dom har varit oöppna. Vanskliga vinterbeställningar kan en ana?

  SvaraRadera
 5. Hade med 2000 Oslavia riserva Fuori dal Tempo till en provning. Kylde den i kylskåp ett par timmar. Vinet var magiskt i fem minuter sedan säckade det ihop fullständigt. Jag mailade Radikon och undrade om de varit med om något liknande. De frågade direkt om jag förvarat vinet i kylskåp. På hemsidan avråder de mkt bestämt ifrån kylning. Precis samma sak hände när jag satte in en öppnad skvätt 2004 Oslavia i kylen över natten. Öppnade flaskor i rumstemp däremot, niema problema

  SvaraRadera
 6. Intressant det där med kylen.

  Båda Bini är galet goda, men kostar 495 spänn genom Vin & Natur. Här spar man i alla fall 125 kr...

  Det här med gratis frakt redan från €200 är ju rätt uppseendeväckande. Funkade allt som det skulle? Vilket fraktbolag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppseendeväckande indeed! Tror det skickades med UPS och jag fick det av Posten efter 4 dagar. Skulle få 10 % på nästa köp också om jag lämnade ett litet omdöme också. Har inte sett till någon kod än och har inte orkat fråga efter den bara. Är ute efter det röda också. Tror att jag har sett det för typ €38 någonstans.

   Radera