tisdag 25 februari 2014

2012 Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Trocken

Note to self: no more food pictures

En rätt stor del av min dagliga hjärnkapacitet slösas bort på att planera nya inköp som förhoppningsvis ska slå undan benen på mig själv. Vid denna middag i lördags så strömmade tossigheter ur munnen som: "Fan, det enda man borde dricka är nebbiolo" för att några timmar senare bli knockad och helt knäckt av en pinot noir från Central Coast. Vinlivet består hela tiden av fokusbyten och riktningsförändringar. Gräv inte bara på stället för då kommer du hela tiden att missa fantastiska grejer.

Själva måttstocken på ett visst vins kvalitet vid ett givet tillfälle kan för vissa vara en siffra på ett papper. Ibland så kan det vara mer än så. Ett ansikte som bara ler vid första smaken och ögon som nästan blir lite, lite tårögda. En kväll då man bara måste fylla på glaset när det är tömt och där man motvilligt sätter på korken för att spara till ytterligare njutning kvällen efter. Poängen är överflödig och den isolerade njutningen står i fokus. Igår var en sådan dag.

Efter den här rapporten från november så blev man såklart sugen att beställa. Det blev dock inga flaskor då. Men efter ytterligare positiva signaler från omgivningen så klickades 4 flaskor hem nu i februari. 

En flaska korkades upp till en bit torskrygg. Doften domineras av tropiska toner med en hel del päron. Salvia och vitpeppar följer med. Bra hög syra i munnen i fin balans med torr och ren frukt. Ananas och en hel del lime i fokus här. Lysande frukt hela vägen. Det här vill man bara ha mer av! Skrika-högt-från-en-kulle-bra! Resterande flaskor sparas till sommaren om det överhuvudtaget är möjligt. 

Fan, det enda man borde dricka är riesling...


2 kommentarer:

  1. Grymt bra. Minns en riktigt jäkla läcker ananas och salivframkallande syra. Läskande och som sagt livsfarlig till sommaren.

    SvaraRadera