onsdag 26 mars 2014

Pubologi 22/3

Ett besök på Pubologi har stått högt upp på önskelistan ett bra tag nu. Då undertecknad hade turen att fylla jämnt så bjöd vännerna J och T med mig på en middag. Före det så besöktes Tweed för första gången. Ett första besök som verkligen gav mersmak. Härlig miljö, avslappnad service, bra utbud av destillat och väldigt bra cocktails. Hade jag bott i Stockholm så hade jag garanterat varit stammis tror jag.

Så till dom mindre bra sakerna med Pubologibesöket. Tre platser bokades till en början. Någon vecka senare så ringde vi och dubbelkollade. Då visade det sig att det enbart var bokat för en person. Lite oroliga blev vi såklart, men dom lovade att det skulle ordna sig.  En annan liten miss var att vi fick säga till tre gånger under kvällen om bestick till mig som satt på kortsidan av långbordet. Visst, en petitess i sammanhanget, men lite slarvigt kanske. 

Då vi ville att maten skulle vara i fokus och då en i sällskapet inte är lika vinintresserad så gjorde vi det enkelt för oss och valde olika vinmenyer. Presentationen av de olika vinerna var lite geistlös och bestod i mångt och mycket enbart av att läsa från flasketiketten. Kanske lite fantasilöst. Men denna kväll så ville vi bara luta oss tillbaka och njuta utan eftertanke, så då var det inte så olyckligt. I övrigt så var servicen bra. Avslappnad och utan att märkas alltför mycket. Bra!

Nu till det viktiga. Maten. Lysande rätt igenom. Speciellt den råa pilgrimsmusslan som hade en fantastisk textur och lysande tillbehör. Betyget? Bättre än Frantzens.

Skreitorsken var tillagad till perfektion och serverades med en fantastisk buljong. Såg sedan att det var sista kvällen som den serverades. Nu är det röding som gäller. Men var inte oroliga. Pubologikockarna behärskar allt som har rumlat runt i vatten.

Tartaren på ryggbiff skulle jag gärna äta varje vecka om jag kunde. Den serverades med färskost och syrad gul lök som gav rätten en härlig fräschör. 

Reninnanlåret var också bra. men uppmärksamheten gick hela tiden mot den grillade purjon och den mycket passande lökkrämen. 

Boveteglassen överraskade positivt. Är egentligen en enkel man som njuter av att öppna ett paket glass och sleva in. Här föll dock alla bitarna på plats och skapade en bra dessert. Dock utan att vara ett mästerverk.                                  

1 kommentar: